top of page

Pilates Light

De Pilates Light oefeningen zijn een serie vloeiende oefeningen op een mat waarbij je rustig en met aandacht, op je eigen niveau, werkt aan een bepaalde spiergroep. Er wordt vanuit het centrum van je lichaam gewerkt.

Je buik- rug- en bilspieren vormen die kern dat centrum. Tijdens de les komt het hele lichaam aan bod. Met aandacht wordt er steeds gelet op het uitvoeren van de juiste houding tijdens het oefenen.

Pilates Light geeft je de mogelijkheid om in een prettige sfeer en op je eigen niveau te trainen voor meer vitaliteit.

Tegenwoordig is Pilates een goed ontwikkeld fitnesssysteem en voor iedereen toegankelijk, jong of oud, man of vrouw, fit of helemaal niet, zelfs beperkingen spelen geen rol.

Tijdens deze les ga je rustig op zoek naar jouw mogelijkheden en ga je je grenzen verkennen.

De Pilates Light les is zeer geschikt voor een "Pilates beginner" of als je echt heel rustig aan wilt of moet doen. Er is veel aandacht voor de uitleg van de oefeningen en voor de uitvoering ervan, zodat je goed leert voelen welke spieren je aanspant of juist ontspant.

Na een poosje zal je merken dat je lichaam krachtiger en soepeler wordt, mede door de balansoefeningen ontwikkel je een groter lichaamsbewustzijn en een betere lichaamshouding.  Na 10 lessen is er een merkbaar verschil!

Met Pilates Light kun je ook blessures helpen voorkomen. Fysiotherapeuten adviseren tegenwoordig ook steeds meer patiënten met nek- schouder- en rugklachten om aan Pilates te doen. Dit komt omdat je met Pilates ook werkt aan de dieper gelegen spieren.

Opbouw van de les:

Na het rustig opwarmen van je lijf beginnen we met een serie oefeningen voor de spiergroepen en oefeningen om je balans te verbeteren op jouw niveau. De les eindigt rustig met de aandacht naar binnen gericht.

bottom of page