top of page

Pilates

Pilates is een effectieve body work-out voor spiergroepen die tegelijkertijd worden versterkt en gerekt waardoor je een soepeler en vitaler lichaam krijgt.

 

Een trainingsmethode ontwikkeld door Joseph Pilates, hij bedacht o.a. grondoefeningen (op een matje).

Vloeiende bewegingen voor het hele lichaam gericht op de samenhang tussen kracht, souplesse en controle.  Tijdens de oefeningen train je al je spiergroepen maar vooral je romp (je kern)  de spieren rondom je buik, rug en bekken.

Een sterke kern vermindert het risico op blessures. Daarom is het verstandig om deze te blijven trainen. Je ontwikkelt een groter bewustzijn van je lichaam met als resultaat een krachtig en soepel lijf met gestroomlijnde spieren en een gezonde houding.

Pilates wordt ook therapeutisch gebruikt. Wereldwijd gebruiken fysiotherapeuten de Pilates methode als aanvulling op de reguliere behandeling. Het kan behulpzaam zijn voor herstel na blessures en fysieke ongemakken.

Geschikt voor iedereen;  jong of oud, topatleet of niet. Voor iedereen die zichzelf in balans en fit wil voelen.

 

Opbouw van de les:

De les begint rustig met ”rekken en strekken”, het opwarmen van je spieren. De kern bevat verschillende actieve en krachtige spieroefeningen die geconcentreerd worden uitgevoerd.

De les eindigt weer rustig met ontspanning.

bottom of page