top of page

Kinderyoga

Kinderyoga is fijn, leuk en uitdagend om te doen voor je kind!

Je kind leert spelenderwijs yoga houdingen en oefent ongemerkt een meer bewuste ademhaling, wordt sterker en soepeler in zijn of haar lijf. In spelvorm leert je kind zich beter te concentreren en te ontspannen.

Ook (jonge) kinderen ervaren steeds meer stress en druk om te presteren, te winnen en erbij te horen, ze voelen zich vaak onrustig omdat alle prikkels van I-Pads, televisie en game computers verwerkt moeten worden.

Rust en ontspanning kan kinderen helpen om met de druk van buitenaf om te gaan. Kinderyoga brengt hun lichaam en geest met elkaar in verbinding.

De voordelen van Kinderyoga;

* Het kind kan werken aan zijn of haar zelfvertrouwen. Rust, aandacht, focus, geen competitie, mogen zijn wie je bent;

* Het bevordert het zelfbewustzijn, het concentratievermogen en de creativiteit. Veel aandacht in de lessen voor denken in beelden, hoe te focussen en hoe jezelf tot rust te brengen;

* Het bevordert een goede houding, rechte rug, soepele spieren en sterke botten, bevordert gezonde organen  en een goede nachtrust.

We werken in kleine groepjes met leeftijdsgenoten waarin veel ruimte is voor het individu: rust, aandacht voor ervaringen, voor verschillen tussen kinderen en eigen inbreng en veiligheid. De lessen voor peuters en kleuters zijn vooral gericht op sprookjes en verhalen hun ouders mogen meedoen en of meekijken. Alle yogalessen zijn leuk voor jongens én meisjes!

​​​

Bij Kinderyoga staat plezier voorop en mag je lekker jezelf zijn!

​​

 

 

 

Praktische info:

Kleding:

Het is prettig dat kinderen 5 minuten voordat de les begint al aanwezig zijn in de wachtruimte. Zodat ze rustig de ruimte binnen kunnen komen, ze worden opgehaald bij de deur. Er zijn matjes, kussentjes en dekentjes aanwezig. Het is fijn als je thuis je kind al makkelijk zittende kleding aantrekt. Kleding dat niet knelt en het liefst in laagjes, zodat je wat uit kan doen als je het warm krijgt en weer wat aan kan doen als het nodig is, bijvoorbeeld bij het ontspannen aan het eind van de les.

Blokken:

Het is de bedoeling dat kinderen steeds een Blok Kinderyoga volgen.

Het éérste Blok start in een nieuw schooljaar, dus ná de zomervakantie tot aan de kerstvakantie (ongeveer 12 lessen)

Het tweede Blok start ná de kerstvakantie, dus in januari tot aan de meivakantie (ongeveer 12 lessen)

Het derde Blok ná de meivakantie tot aan de zomervakantie kunnen kinderen losse lessen volgen.

Met uitzondering van alle schoolvakanties en vrije dagen is er stééds les.

Instromen tijdens het éérste en tweede Blok kan, in overleg. 

Uitstromen tijdens een Blok kan (bij een bijzondere situatie) in overleg.

Voor kinderen is het belangrijk dat ze rust vinden en voelen zodat ze zich kunnen hechten in hun groep, zo ontstaat er een fijne band onderling en kan er vertrouwen groeien!

Is er een speciale reden waarom je kind kinderyoga gaat volgen of zijn er speciale omstandigheden waar we rekening mee kunnen houden tijdens de les dan kan je dit aangeven op het aanmeldformulier. De informatie blijft natuurlijk vertrouwelijk.

Mocht je behoefte hebben aan een persoonlijk (intake) gesprek laat dit dan gerust weten!

Een lesuur kinderyoga duurt ongeveer 50 minuten.

Informatie over kosten zie: Tarieven.

Informatie over lesdagen en lestijden zie: Lesrooster.

Er worden regelmatig "kijklessen" georganiseerd waarin ouders het laatste deel van de les welkom zijn.                          Ook zal er af en toe een "vriendjes en vriendinnetjes les" aangekondigd worden.

Ouder-Kind yoga zal in de vorm van een workshop worden gegeven. Dit zijn weer leuke en aparte lessen die je samen met je kind kan volgen. Hierover word je tijdig ingelicht.

​​

Een kind wat goed in zijn vel zit is een gelukkig kind!

Foto kinderyoga.jpg
Kinderyoga.jpg
bottom of page